Saturday 8 December 2012

Spulbera-ma de Tahereh Mafi (Recenzie)

Cartea a fost publicata de Leda si o puteti comanda de aici.

„NU MĂ POŢI ATINGE”,
îi şoptesc.

MINT,
e ceea ce nu-i spun.

EL MĂ POATE ATINGE,
e ceea ce n-o să-i spun niciodată.

TE ROG, ATINGE-MĂ,
e ceea ce vreau să-i spun.

Dar când oamenii mă ating, se întâmplă anumite lucruri.
Lucruri ciudate.
Lucruri rele.
LUCRURI FATALE.
Nimeni nu ştie de ce atingerea lui Juliette e fatală, dar Restauraţia şi-a făcut planuri legate de ea. Planuri de a o folosi ca pe o armă.
Însă Juliette are propriile ei planuri.
După o viaţă lipsită de libertate, ea descoperă în sfârşit forţa de a se răzvrăti pentru prima oară şi de a-şi găsi un viitor alături de cel pe care crezuse că-l pierduse pentru totdeauna.


Recenzia:
Juliette are un dar, o putere, oricine o atinge sufera dureri groaznice, de aceea este inchisa in acea incapere cu un geam minuscul, doar cu un pix si un caiet pana cand... Pana cand i se aduce un coleg de camera, baiat! Un baiat fermecator, bine facut dar, pe de o alta parte inspaimantatoer, dur! Adam, ohh, Adam fost coleg al Juliettei, se preface ca nu-si aduce aminte, isi joaca rolul foarte bine. Pana cand POC! Apare planul lui Warner, personajul rau din carte care vrea sa ii foloseasca puterile pentru a-si imbunatati armata. Warner o muta pe Juliette din celula camera ei si o duce practic intr-o vila. Ii da haine noi, incaltari noi, ea afla ce e aia mancare si altele. Dar, esenta cartii e ceea ce se intampla intre ea si Adam. Cat timp Adam a stat cu ea in celula si ea dormea, a atins-o si nu a patit nimic! Deci, este imun la atingerea ei. Asa, incearca sa o apere pe Juliette de Warner, fug amandoi dar, in timp ce fugeau a mai aparut o problema si Warner putea sa o atinga...Prima data nu reusesc sa fuga, dar a doua Juliette il seduce pe Warner si reuseste sa il impuste (stati linistiti nu moare). Un prieten de al lui Adam ii duce intr-un centru in care sunt aproape complet in siguranta. Nu va dau mai multe detalii, cartea asta e absolut geniala!

Parerea mea:
Spuulbera-ma este o cartea care, nu trebuie sa lipseasca din orice biblioteca! E pur si simplu... nu stiu, geniala e prea putin spus. Autoarea a reusit, pe langa dara continua de suspans, sa adauge o nota ataaat de lirica incat daca scri fiecare descriere pe hartie, una dupa alta ai putea lua un 10 cu felicitari la romana. Descrierile pur si simplu de induioseaza, te trezesc la realitate si te fac sa traiesti fiecare secunda de soare, fiecare adiere de vand, fiecare bataie de aripi, fiecare ciripit de vrabiuta, fiecare fosnet de frunza, fiecare picatura de ploaie. Cartea asta iti reaminteste ca tot ar putea disparea intr-o secunda si ti-ai da seama deabia atunci ca nu ai privit indeajuns minunile naturii. Mi-e mi sa parut WOW! Chiar a fost galeata cu apa rece care ma readus la viata! Practic, mi-a trezit copilul ala de 5 ani din mine!:)

Personaje preferate: Adam, pentru ca a avut curajul sa lupte pentru ceva ce altii ar fi omorat!^^

Nota: 5+/5 (Extraordinara!)

No comments:

Post a Comment

Parerea ta conteaza! <3