Sunday 23 December 2012

Negru de Ted Dekker (Recenzie)

Dragilor, revin cu o noua recenzie.... Azi, m-am decis sa scriu recenzia primei mele carti citite (de fantasy, dupa "Cronicile Wardstone" desigur!). Spre apararea mea, am citit cartea acum vreun an jumate, asa ca, o sa fie putin ambigua recenzia. Dar, promit sa o recitesc cat de curand si sa pot face corectarile de riguare.

Recenzie:
Thomas Hunter, un tanar scriitor (parca :-??)  are o viata normala pana cand incepe sa viseze. Intr-un vis ii apar doi porumbei imensi care incep sa-i povesteasca despre iubirea lui Elyon, despre carti cu istorii si despre cum a fost lumea noastra distrusa de un virus mortal pe nume "visrusul Raison". Asa ca, atunci cand se trezeste, ajunge sa spuna cuiva ca lumea e in pericol datorita unui vaccin modificat genetic. Dar, nimeni nu-l asculta. La un momendat se intreaba daca nu cumva, chiar e el nebun! Dar, pe parcurs se dovedeste ca nu. Ajunge sa fie impuscat de creatorul virusului. Dar, datorita apei lui "Elyon" din visul sau este prectic reinviat. Asa oricine poate sa-l impuste, omare, orice! Ca el tot e intreg... Bineinteles, nimeni nu il credea. Nu-i nimic, pierderea lor! Pana la urma asa a fost, un vaccin "Raison" a fost modificat intr-un laborator, la temperaturi foarte inalte. In fine, in lumea din vis (sau cea reala?!) se intragosteste de Rachelle, o fata cu doar vre-o 2 ani mai mic ca el. Foarte draguta, inocenta si iubitoare. Acolo, in lumea lui Elyon, trebuia sa respecte "Marea Romanta". Dar, cum acolo sa indragostit de Rachelle, aici, in lumea noastra se indragosteste de Monic. Creatoare vaccinului Raison, stati linistiti nu ea a creat si virusul. Thomas o rapeste, pentru ai spune sa scoata vaccinul de pe piata dar, ca de obicei este considerat nebun! In fine, pana la urma toata lumea relizeaza ca el avea dreptate. Oricum, prea tarziu! In lumea de dupa "istorii", reuseste sa faca prosti. Face un fel de alianta cu partea intunecata a padurii pentru a salva lumea noastra. Dar, atunci il distruge pe Elyon sau ceva de genul. Oricum, padurea colorata este distrusa. Finalul in aflati voi...
* In lumea de dupa "istorii", existau paduri colorate. Cu fructe care, aveau puteri tamaduitoare. Fiecare fruct facea cate ceva. Iar, apa avea puteri si mai mari! De vindeca de orice boala, taieturi,lovi etc. Asa Thomas este vindecat de impuscaturile din kumea noastra.

Parerea mea:
Este o carte grea. Nu neg dar, fooooarte interesanta si diferita de ce-am citit pana acum. 1. Prin stilul autorului de a scrie, autorul a ales sa ne "nareze" povestea. Fara a se afla in perspectiva unui anumit personaj. Asa, fiecare emotie a fiecarui personaj este foare bine transmisa si inteleasa. Actiunea cartii este continua si WOW! Sunt unele faze atat de rapide! De multe ori am recitit pagini... Parerea mea este ca trebuie sa cititi cartea ! Va promit, actiunea este originala si wow!:))

Nota **** 4,5/5 ( Super!)

No comments:

Post a Comment

Parerea ta conteaza! <3