Tuesday 2 September 2014

O poartă deschisă către lectură

Cred că cel mai frumos lucru în viață este sentimentul de a știi că aparții unei comunități cu același scop ca al tău, că nu te lupți singură cu morile de vânt.
 
A fost de-ajuns un mail stângaci către Bibliocărți, în care ceream sfaturi despre inițierea proiectului „Pagini cu suflet pentru fiecare”, ca mai apoi să aflu despre campania lor „O poartă deschisă spre lectură” și mai mult de atât! Au acceptat să colaboreze cu noi, ceea ce e de un mare ajutor.
 
Îmi place așa de mult când găsesc oameni cu idei așa frumoase, care se exprimă simplu, elegant și sofisticat în același timp.
Scopul este unul asemănător. Îndemnarea celor care nu citesc, la lectură! La descoperirea bucurii de a ține o carte în mână și de a te pierde în lumea ei.
 
„Cărţile se numără printre cele mai frumoase obiecte din lume. Frumoase atât la exterior – coperţi lucioase, bogate în culori, sensuri şi forme – cât şi la interior, unde parabole şi poveşti aşteaptă să fie desferecate. Ele nu ţin de foame, nici de cald. La urma urmei, nu acesta e scopul lor. Poţi alege să-ţi faci timp pentru cu totul alte lucruri în afară de cărţi – un joc pe calculator, o plimbare la munte cu maşina, o seară petrecută în club, un serial care te ţine cu sufletul la gură – fără ca altcineva să te arate mustrător cu degetul. Nu pretind că activităţile acestea nu sunt plăcute sau recreaţionale. Însă când citeşti, creierul tău înfloreşte. Dacă ai putea pătrunde dincolo de oasele craniului tău, să vezi cât de glorioasă e mintea în timp ce ochii îţi parcurg rândurile cu nesaț!”
 
La această campanie poate participa oricine, detaliile sunt pe site-ul lor.
 
 
O să revin cu un nou post despre toți participanții campaniei „Pagini cu suflet pentru fiecare”.
Dragi cititori, voi cum mai sunteți?

No comments:

Post a Comment

Parerea ta conteaza! <3