Sunday 21 September 2014

Lissa la 16 ani și colțul Lissei la 2 anișori. Cum îmi văd viitorul.

 
 
Nu știu cum să încep. Sunt iar în starea aia melancolică. Am împlinit 16 ani pe 17 septembrie, iar blogul meu doi ani pe 9 septembrie. Viteza de trecere a timpului mă depășește, am impresia că de la 12 ani am ajuns brusc la 16. Am avut o săptămână frumoasă și specială. Nu mă simt diferit, totuși m-am schimbat.
M-am gândit la cum eram la început de clasă a 9-a, chiar și la sfârșit! Acum sunt alt fel, mai rece față de lume, mai rezervată...Nu mai am zeci de prieteni, am o singură prietenă adevărată și un singur prieten, restul sunt politețuri. De ce?! Pentru că lumea merge pe interese și pentru că sunt prea ușor de rănit. Îmi place natura, ador să stau undeva și să mă uit cum păsările zboară și cum frunzele cad din copaci. M-am izolat de colegii de liceu, mi-am făcut un mini univers doar al meu (poate și al lui Sayuki), un univers în care lectura te scoate din problemele lumii și te duce departe, un univers unde pot să-mi spun visele fără să fie spulberate. Prin proiectul „Pagini cu suflet pentru fiecare” am realizat că nu sunt singura de felul acesta, că mai există adolescenți ca mine, așa m-am apropiat de Meduză, Anca, Gabriela (Cioburi de vise), Criss, Diana, Alex și mulți alți oameni frumoși. Așa că vreau să țin legătura cu majoritatea, poate mă apuc să vă scriu scrisori. :))
Proiectul merge bine, cei de la Litera au spus că ne ajută, dar întâi la mine în liceu, după majoritatea liceelor din Constanța și după dacă merge ideea, la nivel de țară.
Trebuie să fac o postare cu lucrușoarele pe care le-am primit de ziua mea și cărticele adunate.
 
Când eram în ora de istorie mi-am dat seama că orice o să aleg să fac în viață, slujba mea rămâne întotdeauna „Citit-scris-vorbit”, acesta mi-e drumul, așa o să ajung departe și asta îmi e misiunea. Motiv pentru care zilele astea mă apuc să scriu o carte.
Am terminat de citit „Dragostea și răul” de Anne Rice și m-am apucat de Delirium de Lauren Oliver.
 
 
Voi ce mai faceți? Cum mai sunteți?
Cum e la școală/liceu? - Pentru mine e foarte obositor-

6 comments:

  1. Am uitat să-ți urez la mulți ani, Rux, dar eu nu fac urări pe facebook - mi se pare fără emoție; oricine poate face asta.
    La mulți ani, în orice caz! :)
    Dacă vrei vreodată să te apuci de scris scrisori, te aștept! Eu deja comunic câteodată cu unele persoane prin scrisori și mi-ar face plăcere să mai adaug pe cineva.

    ReplyDelete
  2. Imaginea de început e absolut superbă!

    Postare e atât de emoționantă și nu pot decât să îți doresc multă putere, răbdare și pasiune pentru a duce toate planurile tale la capăt. Nu peste mult timp împlinesc și eu vârsta asta și postarea ta m-a emoționat atât de mult că-mi vine să plâng .. bine, nici chiar, dar parcă mi-ai răscolit toate amintirile...
    Mă bucur mult că am avut ocazia să întâlnesc o persoană așa ca tine >:D< ! Am găsit prin intermediul blogul atât de mult persoane interesante, cu care chiar ai ce să vorbești ...

    Acum un an mă gândeam la cum ar fi să am un prieten de corespondență și chiar căutasem pe net noțiunea asta și am dat pe tpu de o întrebare de genul „ cine vrea să fie prietenul meu de corespondență ? ”. Haha, am renunțat la ideea asta, dar mi se pare foarte frumoasă. Poate o să-ți scriu o scrisoare, Rux. :)) Cine știe ce-mi mai vine prin minte.

    Te îmbrățișez și îți doresc încă odată „La mulți ani!” ție și minunatului tău blog! :)

    ReplyDelete
  3. La mulţi ani pentru ziua ta şi pentru ziua blog-ului! :D La cât mai multe zile frumoase! :D Îţi urez mult succes pe viitor la tot ce faci. >:D<

    PS: Ai o leapşă de la mine dacă ai timp să o faci. :D
    http://secretelecartilor.blogspot.ro/2014/09/the-asking-books-tag.html

    ReplyDelete
  4. Buna! Am citit articolul tau exact la momentul potrivit. Am realizat si eu in dimineata asta, gandindu-ma oarecum mai mult, ca ceea ce-mi place cu adevarat este sa scriu si sa citesc, chiar daca multi..nu vad un viitor construit prin asa ceva. La urma urmei, ce poate fi mai intens decat pasiunea ? Ce poate sa te faca mult mai fericit, decat ceea ce-ti place?
    Felicitari pentru ambitia pe care o ai, de a scrie o carte..si eu am avut pornirea asta, dar nu am avut suficienta rabdare pana sa duc totul la final, desi ideile sunt multe.
    Te invit pe blog-ul meu sa citesti o parte din ce am scris eu..Succes!!
    http://www.keepopeningdoorsblog.blogspot.ro/

    ReplyDelete
  5. La mulți ani frumoși Liss! Nu pot să spun decât că mă bucur că te cunosc. Nici nu mai știu de când ne cunoaștem, dar cred că de mai bine de un an. Sper să ajungem să ne și vedem. Mult succes cu tot ce îți propui! :*

    ReplyDelete
  6. La mulţi ani cu întârziere! Sper ca bloguşorul tău să crească mai mult şi mai mult pe zi ce trece şi sper să fii fericită!
    Mă bucur că te-ai decis să scrii o carte. Chiar aş vrea s-o citesc cândva!

    ReplyDelete

Parerea ta conteaza! <3