Tuesday 2 October 2012

Divergent de Veronica Roth

Salut! Asta-i prima mea recenzie deci, va rog nu sariti la gatul meu!:)) E o poveste amuzanta cum am ajuns sa citesc aceasta carte.Pur si simplu m-am dus la biblioteca sa imprumut "Eve" si "Jocurile foamei" dar din pacate nu mai aveau decat "Eve" si atunci am intrebat bibliotecara ce as putea citi din cartile aduse de curand si mi-a recomandat "Divergent". Am ajuns acasa bosumflata ca nu vroiam sa o citesc, pe coperta scrie ca e thriller si trebuie sa recunosc, mi-era frica de cat de tare as putea sa ma sperii.
Bun...dupa ce am terminat de citit Eve, am zis sa ii dau totusi o sansa, si bine am facut! Dupa primele 20 de pagini ma captivat, doar ca atunci cand a aparut Four m-am dezumflat putin pentru ca relatia dintre cei doi elev-profesor e foooarte asemanatoare cu cea dintre Rose si Dimitri (Academia Vampirilor) cel putin asta credeam atunci, pana la urma nu e chiar atat de asemanatoare. Ideea e ca e o carte profunda si cu multe subantelesuri cred ca deaia o si adoor!<3 Se aseamana atat de mult cu lumea reala incat atunci cand iesi pe strada pui fiecare om in cate o factiune.
Am tot stat si m-am gandit in ce factiune m-as potrivii si cred ca as fi "divergenta" oricum in nici un caz nu in Candoare sau in Prietenie, dar nici nu cred ca as face fata numai in Neinfricati sau Abnegatie, cum ador eu sa stiu mai mult decat trebuie as ramane la Eruditi dar tot cred ca as fi Divergenta.
Pana la urma daca nu ati citit inca cartea trebuie ineaparat!! Sincer mi-a placut la fel de mult ca Academia Vampirilor, poate chiar mai mult! In "Divergent" aveti parte de o relatie de dragoste geniala, de o actiune continua si de o viziune distopica asupra lumii de zi cu zi.

Parerea mea:
Divergent arata perfect cum e lumea de zi cu zi doar ca folosind niste termeni mai SF..
Este o alta carte care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca personala..
Nu ati citito?!
Dati fuga la librarie si cititio!<3

                                                      Nota 5/5

4 comments:

  1. e super mersi mult sper sa pastram legatura, ai citit primele 2 volume din casa noptii

    ReplyDelete
  2. Sigur, pastram legatura!:) Inca nu am citit seria "Casa nopttii" dar promit sa o citesc pe viitor!:)

    ReplyDelete
  3. Frumoasa recenzie...cred ca o sa ma apuc si eu s-o citesc...si ador blogul asta.

    ReplyDelete
  4. II, multumesc! <3 In neaparat tebuie sa o citesti!

    ReplyDelete

Parerea ta conteaza! <3