Wednesday 2 September 2015

"Şi tu poţi lua 10 la Bac!" (Recenzie), nu, nu dau BAC-ul anul acesta.


 Cartea mi-a fost oferită de sponsorul oficial al blogului, librăria online Libris.

Descriere:
"Ghid complet pentru probele de limba, comunicare si literatura romana. O carte pentru toti absolventii de liceu care vor sa fie siguri de succesul la proba scrisa de limba si literatura romana a examenului de bacalaureat.
Veti gasi aici:
  • precizari metodologice, recomandari si fite recapitulative care respecta intru totul noua programa pentru examenul de bacalaureat 2014;
  • modele de analiza pe text si subiecte rezolvate pentru probade evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana;
  • sinteze privind toate continuturile de literatura romana si modele de eseuri structurate pornind de la texte care acopera in mare masura plaja manualelor alternative;
  • rezolvarea tuturor variantelor de subiecte din anul 2013;
  • bareme detaliate;
  • o paleta larga de subiecte rezolvate pentru examenul de bacalaureat 2014, in acord cu modelele oferite de Centrul National de Evaluare si Examinare.
Si tu poti lua 10 la BAC!
Mult succes!"
Cred că vă întrebaţi deja de ce ar cumpăra cineva o carte pentru BAC, când e vacanţă, dacă nu are examenul anul acesta. Păi, destul de simplu, am auzit de ea şi mi-a plăcut foarte, foarte, foarte tare. 
Eu nu sunt de acord cu nici un fel de culgere pentru şcoală, nici măcar manualele nu le-aş cumpăra. Dar cartea asta e exact ceea ce trebuie să învăţăm pentru probele de limbă, comunicare şi literatură română.
Lucruri esenţiale care ar trebui să fie incluse în manuale, dar nu sunt, pentru că la noi manualele sunt un fel distragere de la ţinta pe care trebuie să o nimereşti.
Eu intru clasa a XI-a, filologie. Prima data doamna mea diriginte ne-a xeroxat din această carte când ne chinuiam cu partea I a bacaleauratului. Am admirat încă de la început faptul că n-am fost obligaţi cu cumpărăm nimic la română şi nici n-am folosit manualele. Cred că majoritatea ştiţi cum arată o variantă de BAC şi cu siguranţă dacă sunteţi la liceu aţi fost puşi să rezolvaţi cel puţin o parte din una.
Eiii, această carte reprezintă cheia pentru e rezolvare completă, dar la obiect, pentru că este foarte bine structurată. Începe cu proba orală, esenţialul pentru a lua calificativ maxim. Iar la proba scrisă ai absolut tot ceea ce trebuie să ştii când ţi se cere "Explică rolul verbelor la timpul x din textul dat" sau "explică semnificaţia figurii de stil y" etc. asta pentru prima parte, pentru cea de a doua, ai schema standard pentru eseul argumentativ şi câteva exemple. Pentru ultima parte cartea se imparte in genuri şi specii literare, ceea ce cautam de foare mult timp. Îmi doream să am toate speciile adunate la un loc să nu mai flenduresc 3 caiete să le găsesc. Aşa că tot ce pot să vă spun este că dacă aveţi cartea aceasta, nu mai aveţi nevoie nici de culegeri nici de manual. Tot ceea ce vă trebuie este un pix şi o coală albă pentru a rezolva cele 20 de variante de la finalul cărţii
Mulţumesc librăria de cărţi online, Libris.ro pentru şansa de a avea această carte în biblioteca mea!

Voi ce mai faceţi? Cum vă mai e viaţa? Ce program aveţi pentru ultima sută de metri de vacanţă?

3 comments:

  1. Un premiu si o mica provocare http://pooh-dreams-roxy.blogspot.ro/2015/09/premiul-liebster-cu-si-despre-bloggeri_2.html

    ReplyDelete
  2. Mulțumim pentru recomandare, Lis! Nouă, celor care suntem în a 12-a, ne prinde tare bine. Și bravo ție că te interesezi de materiale de bac încă din a 11-a. E foarte bine :-).
    Sinceră să fiu, gândul că începe școala mă face să nu mai plănuiesc nimic pentru cât a mai rămas din vacanță. Prefer să mă las surprinsă de ce îmi va aduce ziua de mâine :-D.

    ReplyDelete
  3. Buna!Cum ai obtinut sponsorizare? :)

    ReplyDelete

Parerea ta conteaza! <3