Sunday, 14 June 2015

Jumătatea sălbatică de Selly Green (Half Life #2) - Recenzie

http://www.libris.ro/jumatatea-salbatica-sally-green-TRE978-606-719-303-9--p884498.htmlCartea mi-a fost oferită de librăria de cărți online, Libris, vă mulțumesc!
 
Descriere:
După ce şi-a întâlnit tatăl, pe Marcus, temutul Vrăjitor Negru, şi a primit de la acesta cele trei daruri, semnul devenirii unui Vrăjitor cu drepturi depline, Nathan luptă pentru supravieţuire, hăituit de Vânătorii Consiliului şi mânat constant de dorinţa de a-l regăsi pe Gabriel şi de-a o salva pe Annalise.
Adevărata provocare însă este să înveţe să-şi controleze Darul proaspăt descoperit, latura sălbatică a sinelui, sursa unei puteri ce ameninţă să spulbere totul în calea ei. Iar miza nu e numai propriul său destin, ci destinul întregii lumi a Vrăjitorilor.

Sally Green locuieşte în nord-vestul Angliei. A avut diverse slujbe (plăcute şi mai puţin plăcute), apoi a deţinut chiar o funcţie importantă într-o companie. Însă viaţa ei s-a schimbat când şi-a descoperit bucuria de a scrie şi a început să pună pe hârtie poveştile la care a visat dintotdeauna. E o cititoare pasionată şi adoră plimbările în natură. În fiecare dimineaţă îşi propune să bea mai puţină cafea.

La Editura Trei a apărut Jumătatea Rea, romanul său de debut şi primul volum al trilogiei Half Life. Drepturile de publicare au fost vândute în 50 de ţări. Fox 2000 a achiziţionat drepturile de ecranizare. Acum o puteți comanda și de pe Libris.ro apăsând aici.
 
Recenzie:
Având în vedere că citiți această recenzie, presupun că ați citit deja prima carte. În volumul acesta, stilul postmodern al autoarei se intensifică, așa că în carte sunt pagini și paginii doar cu interjecții, iar la un moment dat chiar te plictisești. Cartea are și puncte tari și puncte slabe, printre punctele tari se află relația de prietenie dintre Nicholas și Gabriel, care se intensifică și cel din urmă dă dovadă de loialitate, iubire și înțelegere deplină, pot spune că până la urmă chiar pune viața lui Nicholas mai presus de a lui. A fost prima dată când am vrut să las o carte necitită, m-a enervat smiorcăitul personajului principal după iubirea vieții lui, nu vezi fapte, acolo e doar „o să moară ce să fac, nu mai pot, mor și eu” dincolo de faptul că-i o carte, noi toți avem momente când reacționăm așa, când preferăm să ne văicărim și să etichetăm o situație drept una imposibilă, decât să lăsăm panica și să căutăm soluții. Doar privind din unghiul acesta am reușit să continui cartea. Altă bulină neagră a fost moartea consecutivă a personajelor, pe bune că aici nu trebuie să te atașezi de nici un personaj că nici nu știi când face „puf” și nu mai e. O să închei cu o bulină albă, mi-a plăcut foarte tare că până la urmă lasă ura adunată de secole și se aliază toți, pentru a îl învinge pe Marcus.
 
Părerea absolut personală:
Cartea asta e bună pentru a te face să realizezi unde greșești în viață și cum ar fi mai bine să reacționezi, dar te poate și plictisi. Eu vă sfătuiesc 75% să o citiți și 25% mai bine să recitiți primul volum, care categoric a fost mai bun.
 
Notă: 2.5\5
http://www.libris.ro/jumatatea-salbatica-sally-green-TRE978-606-719-303-9--p884498.html
 
Mulțumesc încă o dată celor de la librăria de cărți online, Libris pentru șansa de a citi această carte.

4 comments:

 1. Momentul ăla când te bucuri că nu mai citeşti fantasy decât foarte rar :))

  ReplyDelete
 2. Hei. Îţi pasez un tag, în caz că vrei şi ai timp să-l faci.
  https://yukiblack.wordpress.com/2015/07/09/the-sick-book-tag-2/

  ReplyDelete
 3. Eu am citit primul volum si sincer nu m-a impresionat, pentru ca ma asteptam la ceva mult mai bun, m-a cam plictisit, inca ma mai gandesc daca ii voi da o a doua sansa si voi continua seria.

  ReplyDelete
 4. Am citit primul volum al seriei, Jumatatea rea, si mi-a placut. Nu a fost printre preferate, insa a fost ok. Inca nu am citit Jumatatea salbatica, probabil ca o voi face intr-un viitor apropiat. Merci pentru recenzie :)

  ReplyDelete

Parerea ta conteaza! <3