Saturday 28 February 2015

Dragostea mea mi-a dăruit... (Recenzie)

Mulțumesc celor de la Librăria de cărți online Libris (care acum au și ceaiuri pentru cei cu gusturi rafinate și accesorii în ton cu felurile atent alese de ceai) pentru această carte iubibilă.
 
 
Descrierea:
”Nopțile lungi și friguroase de iarnă sunt perfecte pentru a te îndrăgosti (din nou).

 În prima zi de Crăciun, dragostea mea mi-a dăruit... douăsprezece povestiri romantice. Acțiunile lor se petrec in cea mai frumoasa perioada a anului, cea dintre Crăciun și Anul Nou, fiind învăluite de minunatul spirit al sărbătorilor și de vraja primei iubiri.

 Simte magia sărbătorilor alături de aceste extraordinare scrieri ale unora dintre cei mai importanți autori pentru adolescenți și tineri ai momentului. ”
 
Recenzia:
Combinația de autori e perfectă această carte conține 12 povești de dragoste iernatice, care îți aduc magia sărbătorilor în suflet  chiar dacă primăvară vine curând, așa că Holly Black, Ally Carter, Matt de la Pena, Gayle Forman, Jenny Han, David Levithan, Kelly Link, Myra McEntire, Stephanie Perkins, Rainbow Rowell, Laini Taylor și Kiersten White au făcut o treabă excelentă, la fiecare poveste m-am simțit teleportată în lumea de acolo și trăind totul alături de personaje. Fiind 12 povești de iarnă, te-ai aștepta să fie toate la fel, dar nu-i așa, elementul comun e magia caracteristică sărbătorilor ca Hanuca sau Crăciunul, în rest totul diferă, poveștile devin din ce în ce mai piperate pe parcurs ce paginile zboară una după alta. Citind cartea aceasta parcă am făcut înconjurul lumii, iar farmecul ei constă în finalul fericit și emoționant al fiecărei povestirii. Eu una chiar aveam nevoie de ceva simplu și frumos, fără cine știe ce drame și sfârșituri care să mă facă să țip de una singură la autori sau să mă facă să jelesc, iar „Dragostea mea mi-a dăruit...” a fost perfectă, la unele povestirii chiar mi-a venit să plâng de fericire și de emoții simțind că fac parte din poveste și chiar îmi lipsise asta. Pur și simplu am vrut să schimb macazul la genuri pentru că între timp am terminat de citit „Experiment” de Veronica Roth, iar ultimele 60 de pagini le-am citit plângând așa că, îți mulțumesc doamnă Roth că mi-ai sfâșiat inima. Revenind la dulceața asta de carte, știți? E o carte plină de speranță, de întoarceri bruște ale unor situații te face până și pe tine să crezi că orice ți s-ar întâmpla rău în viață cineva de sus te ajută să treci peste și îți răstoarnă situația în așa fel încât tu să ieși în câștig. La două dintre capitolele cărții după ce le-am terminat am rămas marcată și mă tot întrebam „Ce a fost asta?” pentru că pur și simplu unele sunt ieșite din tipare pentru a vă stârnii interesul una dintre aceste povești se numește „Demonul de Crăciun” și este despre sărbătoarea de dinaintea Crăciunului în care copii erau pedepsiți pentru relele făcute, dar de fapt se termina cu un carnaval în care majoritatea se îmbrăcau în de ăia răi de nu le poți spune numele, iar faza interesantă e că chestii asta care pare puțin horror din povestire, e de fapt o poveste de dragoste care conține și magie de adevăratelea, cum să nu rămâi „wow” după așa ceva? :))
Recomand această carte celor care își doresc să simtă din nou fluturași în stomac doar prin răsfoitul unor pagini, vă pun și lista titlurilor pe care le conține cartea:
 
 1. „Miez de noapte” de Rainbow Rowell
 2. „Doamna și vulpea” de Kelly Link
 3. „Îngeri în zăpadă” de Matt de la Pena
 4.„Mă vei găsi în Polaris”  de Jenny Han
 5.„Este un miracol de Crăciun, Charlie Brown” de Stephanie Perkins
 6.„Moș Crăciun pentru o vreme” de David Levithan
 7.„Demonul de Crăciun” de Holly Black
 8.„Ce naiba ai făcut, Sophie Roth?” de  Gayle Forman
 9.„Găleți de bere și pruncul Iisus” de Myra McEntire
10.„Bine ați venit în Christmas, California” de Kiersten White
11.„Steaua din Bethleem” de Ally Carter
12.„Fara care a trezit visătorul” de Laini Taylor
 
Vă mai las și vreo 2 citate drăguțe:
„(...) Dacă îți place de cineva, ar trebui să te străduiești puțin. Ar trebui să te străduiești să o cunoști pe aceea persoană, ar trebui să-ți dai osteneala pentru acel prim sărut” - pag. 15 („Miez de noapte” de Rainbow Rowell)
 
„Dar nu mai contează că nu puteți găsi casa mea. Mi-am găsit-o singură” pag. 310 („Bine ați venit în Christmas, California” de Kiersten White)
 
Această carte mi-a fost oferită de Librăria de cărți online, Libris.ro și vreau să le mulțumesc încă o dată pentru șansa de a citi această combinație de povești de dragoste atent alese.
 
P.S.: Când începusem să citesc cartea, afară ningea așa liniștit, iar de terminat am dat-o gata de „Dragobete” și vreau să vă spun că tare bine s-a pliat cu atmosfera și forfota de afară.

3 comments:

  1. Adorabilă recenzie! Am văzut cartea asta prin mai multe librării și am vrut să o iau, dar ceva mă reținea. Acum nu mai am nicio scuză să nu o citesc și eu, m-ai convins că va fi o lectură magică.

    ReplyDelete
  2. Şi eu o am în bibliotecă de super mult timp şi nici acum nu am reuşit să o citesc, dar mi-am promis că o s-o citesc cu prima ocazie ;)
    Te pup Lissa!

    ReplyDelete
  3. E asa draguta recenzia! Vreau si eu sa citesc aceasta carte de mult, of sper sa fac rost de ea.
    Te tuc!

    ReplyDelete

Parerea ta conteaza! <3