Sunday 3 February 2013

Naluca si naucul de Stacey Kade (Recenzie)

 Cartea a fost pblicata la editura Leda si o puteti comanda de aici.

Descriere:
Năluca
Nu e vina mea că m-am născut frumoasă, cu păr blond şi mătăsos şi un simţ ascuţit a ceea ce lumea NU trebuie să poarte. Şi totuşi, viaţa mea nu e perfectă, mai ales de când am murit. Călcată de autobuzul şcolii plin cu tocilari ─ să existe oare o soartă mai oribilă? Se pare că da... mă fac nevăzută, făptura mea dispare şi reapare, fără să o pot controla. Şi, peste toate, singura persoană care poate să mă vadă sau să mă audă este Will Killian, un ratat şi un fraier TOTAL, iar el refuză să mă ajute!
Trebuie să capăt control asupra vieţii mele de după moarte, şi asta repede, înainte să dispar pentru totdeauna. Dacă l-aş putea convinge pe Will să vorbească cu mine, aş avea o şansă. Dar asta înseamnă să-i încredinţez secretele mele... iar eu nu mă încred în nimeni, viu sau mort!
Năucul
Mama crede să mi-am pierdut minţile.  Psihiatrul meu vrea să mă închidă într-un ospiciu. Practic, viaţa mea e tare naşpa. Şi asta a fost înainte ca Regina Balului să înceapă să mă bântuie. Alona Dare a fost o adevărată pacoste când era vie; moartă, e şi mai rău.
Mda, eu pot să văd, să aud şi să ating fantomele. Acum, când mai am doar câteva săptămâni de şcoală, tot ce vreau e să termin cu bine liceul şi să plec de aici.  Dar cu o majoretă moartă care nu vrea să mă slăbească deloc, şi o nouă fantomă violentă care mă vrea mort... am încurcat-o.
Alona şi cu mine am putea să ne ajutăm reciproc... asta dacă am încerca să nu ne mai urâm atât de tare.
Da, vezi să nu!

Recenzie:
Alona Dare moare intr-un accident, calcata de un autobuz de elevi in timp ce incerca sa treaca strada vorbin la telefon. Murind accidental si momentul nepotrivit ramane intre lumi, devenind un fel de stafie... Poate sa treaca prin pereti, oameni pixuri si alte chesti. Nu o observa nimeni cu exceptia lui Will. Un ratat "goth" care poarta mereu o gluga in cap si nu-si da castile jos nici o data! La inceput se tachineaza, la Will apar probleme datorita direcorului scolii. Si asa este  obligat sa asculte toate stafiile plangandu-se si cerand ajutor. Astfel ajunge la o intelegere cu Alona. El o ajuta sa ajunga spre lumina, iar ea sa scape de stafii. Dar, intervine ciudata prietena a lui Will care incearca sa-si readuca prietena "moarta" inapoi in trupul ei folosit un joc vechi. Dar, punandui viata in pericol lui Killian. Alona cu Will se cearta, pana descopera ca sunt indragostiti si cartea are un final oarecum fericit. Nu va spun mai multe. Cititi singuri! ^^

Parerea mea:
Se putea scoate mai mult din carte... Daca au lalait-o atata ar fi putut sa adauge ceva mai "wow" pe final... Sincer, m-a cam desamagit..

Nota: ★★★ 3/5  (Puteai mult mai mult...)

19 comments:

  1. Mie una mi-a placut putin cartea. :-? Problema a fost ca 3 sferturi de carte s-au intamplat mai putine decat s-au intampalt in cateva pagini de la sfarsit. Adica a fost cam lungita actiunea. Oricum, draguta recenzia!

    ReplyDelete
  2. O carte interesanta, abia astept sa apara si la noi continuarea.
    Cel mai mult mi-a placut cum povestea a fost scrisa din privinta a doua personaje.(personajele principale)

    ReplyDelete
  3. Cartea aceasta mi-o doresc de mult timp dar acum nu stiu ce sa zic avand in vedere ca nici tie nu prea ti-a placut

    ReplyDelete
  4. Eu n-am citito inca , nici nu ma prea atrage. Am altele in wishlist

    ReplyDelete
  5. Mai,si eu mi-am dorit-o mult...Dar, chiar ma dezamagit. Nu mi s-a parut un lucru foarte genial ca era povestita din perspectiva ambelor personaje. Am citit cele doua volume din "Chimie Perfecta". Erau povestite la fel. Si actiunea a fost mult mai wow. Decat aici... Sunt chiar asa exigenta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deci m-ai convins sa nu dau banii degeaba:))

      Delete
  6. Pare o carte destul de ciudată. Nu am citit-o , defapt, sinceră să fiu abia acum am auzit de ea. În ultimul timp am auzit de mai multe cărți de genul acesta, cu spirite ieșite din corp .. poate o să mă apuc să citesc și eu una..

    ReplyDelete
  7. Eu mi-o doream pentru ca parea amuzanta. Poate o sa ii dau o sansa :)

    ReplyDelete
  8. Da te cred(in legatura cu dezamagirul)..am citit si eu primul capitol sau prologul(nu mai stiu sigur)...dar nu mi-a placut. Oricum am auzit ca are o umoristica foarte buna, dar nu o actiune bine dezvoltata...e ok

    ReplyDelete
  9. pana cand rine concursul de fidelitate si unde te pot urmari prin GFC?

    ReplyDelete
  10. Sa stii ca te urmaresc prin Gfc cu Malina Barbu si am distribuit un link si pe adresa mea de facebook pe Yuki Kuran!!!

    ReplyDelete
  11. Am citit despre carte si pareri bune si rele deci nu stiu ca sa zic,nu am citit-o si nu prea stiu cand o sa o fac deci...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depinde si de gusturi nu suntem toti la fel . Eu zic ca merit o sansa orice carte

      Delete
    2. De aceeasi parere sunt si eu,toate merita o sansa si o am in format doc dar probabil la vara :)))

      Delete
    3. Mie nu-mi prea plac decat daca n-amn ce face in format doc sau pdf

      Delete
    4. Nici mie cine stie ce,dar cum ai spus tu cand nu ai ce face sunt perfecte :)

      Delete
    5. Iti strici si ochii si mai si obosesti..

      Delete
  12. pare interesanta.nu am citit-o pana acum.

    ReplyDelete

Parerea ta conteaza! <3