Saturday 9 August 2014

Prelungire concurs până luni (ultima strigare!) :3 + Leapsă ”Vara într-o sacoșă de cărți”

Hei, hei. Am văzut că se încheiase concursul şi eram cam pustiu şi e ciudat.. .că doar nu trebuie să faceţi cine ştie ce... Aşa că pentru cei care nu au apu cat să se înscrie aveţi aici posibilitatea de a o face.

Eu m-am apucat de ascultat U2 şi rock vechi. De citit m-am apucat să citesc ,,Jocurile Foamei'' sunt cam putoare în ultima vreme şi hmm.. aveam nevoie de ceva YA să mă pun pe picioare pentru că în conformitate cu GoodReads-ul meu ultimele 10 cărţi citite au fost pentru şcoală şi da, clasice şi eram 'Uhhh.. Nu se poate!'.

Apropo de concurs şi Sayuki organizează unul super drăguţ, vă puteţi înscrie aici. Aşa că tot mi-am adus aminte de concursul ei, mi-am adus aminte şi de leapşa pe care mi-a pasat-o. :))
 Hmm.. să vedem cum mi-aş face eu ,,Vara într-o sacoşă de cărţi''.

1. Drumul către mare: o carte pe care ai așteptat de mult să o citești. 
,,Exerciţii de echilibru” de Tudor Chirilă - Auzisem numai lucruri frumoase despre carte, dar pentru că o citea toată lumea în perioada aia, nu am vrut să mi-o cumpăr. La liceu a menţionat Doamna diriginte de ea când bătea un apropo că totate vedetele din ziua de azi se cred mari autori, ok asta înţelesesem, dar de ce nu i-o fii dat o şansă? Aşa că primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns acasă a fost să mi-o comand de la Libris şi la următoarea oră de Lb. română eram deja cu ea pe bancă şi surprinzător, mie mi s-a părut genială! O recomand cu multă căldură (sau răcoare, pentru vremea asta ploştitoare) :3
 
 
2. Răsărit de soare: cartea la a cărei lectură abia așteptai să te întorci după ce te trezeai dimineața. 
,,Insurgent” de Veronica Roth - Terminasem Divergent cu vreun an în urmă şi mă lăsase cu gura căscată. Când am auzit că apare şi Insurgent la Leda eram atât de nerăbdătoare încât mi-am luat-o cu precomandă. Am terminat cartea într-o zi jumătate. Adormeam târziu pe la 3-4 şi îmi pusesem ceasul să sunte la 7 ca să continui citeala. :3 A meritat osteneala, deşi mi-aş fii dorit să nu o termin aşa de repede. :))

3. Apus de soare: o carte pe care ai stat să o citești noaptea. 
,,Fior” de Maggie Stiefvater  - eram clasa a 8a, vacanţa de iarnă şi nu aveam voie să citesc pentru că luasem note minuscule la simulări, dar încăpăţânata de mine citea Fior după 12 noaptea (ca să doarmă toată lumea), la lumina telefonului şi nu regret. :3
 
4. Perla din scoică: o carte de la care nu aveai mari așteptări, dar pe care ai considerat-o excepțională după ce ai terminat-o.
,,Zi după zi” de David Levithan (De-abia aşteptam să o menţionez) - Îmi plac mult cărţile Fan Fiction de la Editura Trei şi căţii ăsteia îi citisem vag descrierea.. Am luat-o tot de la Libris pe sponsorizare şi ohh m-a uimit. Chiar aveam nevoie de aşa o carte liniştitoare şi mai profundă. 

5. Arsură de soare: o carte care te-a enervat rău, cu care ai avut o experiență neplăcută. 
 ,,Ion” de Liviu Rebreanu... - Am făcut prostia să o iau şi pe sponsorizarea celor de la Libris când aș fii putut să îmi iau o carte mai specială.... Mare greşeală...
6. Valurile mării: o carte care a fost multă vreme pe val și care ți-a plăcut și ție
 Hmm.. ,,Academia Vampirilor” de Richelle Mead.
 
7. Caniculă: o carte care ți-a dat bătăi de cap, pe care ai citit-o greu.  
,,Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu - Ultima noapte de război încă mă aşteaptă :))
 

8. Briza mării: O carte simplă, pe care o consideri lectura ideală pentru vacanță. 
 ,,Fata şi marea” de Maureen Johnson - E absolut perfectă pentru vacanţe, mai ales cele de vară. :3

9. Bronz: o carte care a lăsat o amprentă asupra ta. 
Vremea Îngerului de Anne Rice (Cântecele Serafimului #1) - Cartea asta m-a schimbat radical. Mi-a fost ca un pumn în faţă, o trezire la realitate. Pot spune că prin ea am ajuns să văd mai mult decât se vede. O recomand celor care nu au o problemă cu Dumnezeu sau Îngerii. :)

10. Vacanța de vară: o carte care ți-a plăcut mult, dar apoi ai regretat că ai terminat-o așa repede.  
Numerele de Rachel Ward - La început am crezut că o să fie ceva monoton, dar nu a fost aşa şi am devorat-o în vreo 2 zile şi mi-aş fii dorit să o las mai moale cu ea.. se terminase brusc. :)) 
 
Leapșa e la liber pentru că nu știu cine a făcut-o și cine nu așa că aștept doritori, dacă nu o-i fii ultima. :))
 
Vă las cu niște muzică frumoasă. :3 :3
 
Voi ce mai citiți? Ce mai faceți?
 


1 comment:

  1. Se pare că până la urmă toată blogosfera de carte a făcut leapșa asta! :))
    ÎMI plac răspunsurile tale.
    Te tuc!

    ReplyDelete

Parerea ta conteaza! <3