Monday 25 August 2014

Generalizarea proiectului - Încă fără nume - Primul pas și jumătate + Despre mine.

Mi s-a reproșat de nenumărate ori că eu nu mă distrez. Din tot post-ul meu s-a ajuns la concluzia că sunt o adolescentă disperată care nu face alt ceva decât să citească, neavând o viață socială. Nu e așa! Am viață socială! Mă distrez în felul meu. Nu îmi place să merg în cluburi sau pub-uri. Merg în mall-uri și parcuri cu prietena mea. Nu am o gașcă mare de prieteni pentru că nu-mi place să mă împart în mai multe locuri. Aveam mai multe prietene într-o vreme, dar mi-am păstrat doar una adevărată, căreia să-i spun tot ce am pe suflețel. Am învățat să-mi diferențiez prietenii de colegi. E mult mai simplu așa.
Mi s-a spus să-mi fac un prieten, să-mi găsesc o ocupație. Nu e o soluție ideea cu prietenul. Am 16 ani. Prieteni am avut destui și-mi pare rău că așa mi-am provocat suferință. Dragostea e ceva prea complex. Vreau să-mi termin liceul și după să mai văd. Să spunem că m-am cumințit în privința asta.

Nu sunt tocilară! :)) Trebuie să recunosc că mi-ar fi plăcut să fiu, dar nu e ceva care să mă caracterizeze. Învăț pentru mine și doar ce cred eu că e necesar.
Timpul liber, în care nu ies cu prietena mea, mă ocup de acest blog sau stau cu fratele meu mai mic, îmi place să caut informații despre lucrurile care mă pasionează, sau să învăț ceva ce consider că-mi e de folos pe viitor.
Am înțeles că postarea a intrigat adolescenții care se distrează prin cluburi, dar și citesc. Nu pot decât să mulțumesc celor care m-au înțeles și mi-au acordat o șansă arătându-mi unde greșesc și cum să îndrept asta. Nu sunt multe persoane, dar sunt importante. Așa mi-au schimbat perspectiva.
Nu mai diferențiez. Promovez doar lectura. Nu mai încerc să schimb pe nimeni. De fapt încerc dar doar pe partea de lectură.

Tot ce pot să vă spun e că o să revin cu detalii. Momentat am lăsat doar partea de promovare a lecturii. Fără să mai intru în modurile tuturor de a se distra.

Voi ce părere aveți?

3 comments:

  1. Sincer fato, aici așteptam să ajunci:) Inclutura e incultură cu un motiv. Mai rar vezi oameni cu carte care să se spragă în figuri prin cluburi de fițe. Și schimbarea e mult mai eficientă și mai de durată când vine din interior, așa că dă-le doar cultură, restul va veni de la sine:)
    Cât despre restul..fiecare se distrează în felul său, nu-i judeca; problema apare atunci când se ajunge la excese..

    ReplyDelete
  2. Aș începe cu un „cui îi pasă”, dar știu că nu e genul tău. Semănăm într-un fel. Oricât de duri am vrea să fim, atitudinea aceasta nu ne-a caracterizat niciodată. Eu am fost în club. Nu mai fusesem, dar m-am dus după ce au insistat colegele. Mi s-a părut fals totul. Nu m-am simțit bine, nu mi-a plăcut atmosfera și nici muzica. Așa că am renunțat la clubbing. Nu-i pentru mine, și dacă pentru alte chestii, dau bani, de data asta, nu dau doi bani pe ceea ce cred ceilalți despre asta. Nu e treaba nimănui ce fac eu, nu trebuie să dau nimănui raportul. Cine-mi e prieten, mă acceptă așa cum sunt. Și care e chestia cu reproșurile? Adolescentă disperată? Cineva trebuie să se uite puțin într-un dicționar. Doar pentru că îți place să afli lucruri noi, să te cultivi, în detrimentul „distracției” așa cum o văd practicanții de clubbing, nu înseamnă că nu știi să te distrezi. Știi ce, Liss? Atâta timp cât ai o părere, spune-o. Pământul nu o să se cutremure, Japonia nu o să dispară de pe hartă, iar clima Suediei nu o să se schimbe. ( sunt tare geografică în seara asta). O să fie doar părerea ta, pur și simplu.

    ReplyDelete
  3. Şi eu mă asemăn mult cu tine şi prefer să citesc o carte sau să aflu ceva nou decât să merg într-un club cu muzică proastă. Mai bine îmi pun acasă muzica mea preferată şi mă distrez aşa cum simt că îmi e bine. Era o vorbă pe undeva..."când sunt cu alţii mă plictisesc, când sunt singur că distrez". Oare de ce pare atât de adevărată? Pentru că ne cunoaştem pe noi înşine şi ştim ce ne face cu adevărat fericiţi. Asta nu înseamnă că ar trebui să rupem legătura cu mediul exterior şi alţi oameni. Doar să fim selectivi şi să ne limităm la puţin şi bun. :)

    ReplyDelete

Parerea ta conteaza! <3