Sunday, 23 August 2015

Pasteluri cretate şi diverse accesorii pentru desene (:

După cum am promis, am ajuns să fac şi postarea aceasta. Bun, pasteluri cretate, ce sunt şi cu ce se mănâncă?

Pastelurile sunt de două feluri: Cretate şi uleioase (Eu momentan lucrez cu cele cretate care se mai numesc şi uscate)

Pastelurile sunt renumite pentru că se spune că au pigmenţi puri de culoare în ele, iar atunci când le pui pe hârtie prind viaţă mai uşor şi mai repede, chiar şi mult mai real decât creioanele colorate sau acuarele. Mai sunt cunoscute pentru faptul că ele nu se amestecă stând unul lângă celălalt, nici chiar pe foaie nu se prea amestecă, dar se suprapun foarte frumos.

Pastelurile cretate seamănă de cele mai multe ori cu creta obişnuită, dar nu poţi să le înlocuieşti una cu cealaltă.

În magazine există o gamă foarte, foarte variată de pasteluri şi de cele mai multe ori e greu să deosebeşti ceea ce e bun de ceea ce e prost şi nici măcar nu poţi să raportezi calitatea la preţ, multe pasteluri scumpe pot de fapt să fie proaste şi unele ieftine foarte bune.


Pastelurile cretate pot fi şi sub formă de creioane, sunt puţin mai dure şi ajută pentru conturarea clară, iar de cele mai multe ori se folosesc pentru realizarea portretelor.

 Eu prima dată am văzut pe youtube un speed drawing (un video în care cineva desenază dar este după redat la viteză) cu Oliver Qween/Arrow, e unul din serialele mele preferate şi dacă nu l-aţi văzut vă sfătuiesc să gugăliţi repede. :)) Iar în video, fata de acolo folosea creioane pastel şi nişte pasteluri parcă, iar eu am dat fuga în magazin să iau nişte creioane pastelate, ţeapa mare a fost că nu aderă bine pe foaia simplă, îţi trebuie un carton mai zgrunţuros sau pur şi simplu un bloc de desen special. Am dat fuga să iau, mi s-a părut strigător la cer preţul, sincer, am dat 13 lei pe un bloc de 12 foi ştiu că se ajunge la 1 leu şi puţin foaia, dar pentru mine care strâng banii cu ţârâita a fost ceva.
După ce am luat blocul, uitându-mă la tutoriale am văzut că îţi mai trebuie şi nişte pasteluri serioase, iar preţurile şi magazinul Pictor păreau prea departe. Totuşi plângeam după o cutie de pasteluri adevărate.

Supriza a fost că următoarea zi mami a venit de la Lidl cu o cutie imensă de pasteluri cretate, de la 20 de lei a dat doar 14lei pe o cutie de 25, mai sunt şi mari, a fost ultima cutie rămasă. Deci Universul voia să mă apuc de desenat în pasteluri :)) M-am apucat încet încet de desenat, după mi-am dat seama că norii mei nu pot să iasă ca cei din tutorial pentru că pastelul meu alb râcâie foaia şi nu lasă pic de urmă de culoare pe ea, aşa că m-am chinuit cu ele o vreme, iar după asta la prima ocazie când am ajuns în Pictor am încercat să îmi iau tot ce-mi trebuia, asta după ce m-am documentat pe net.

Altă surpriză a fost când deşi ştiam de pe site ce vreau, în magazin nu prea aveau. Aşa că mi-am luat nişte pasteluri la bucată pe care o să le vedeţi în poză, cele rotunde sunt Toison, ceea ce scrie şi pe cutie. Dacă vreţi să vă apucaţi de desenat ele sunt cea mai bună alegere, după ce am luat albul de la ei credeam că nu e adevărat, la cât de frumos puteam să fac detaliile şi era atâât de frumos, parcă era magie. Nu sunt nici foarte scumpe, iar raportul calitate preţ e perfect.
Tot în poză, cele pătrăţoase şi lungi sunt de la CretaColor şi nu sunt soft, sunt hard pastels, asta înseamna că sunt mult mai dure, şi nu merg întinse pe foaie, sunt mai mult pentru detalii. Nu le recomand. Că mai sunt şi foarte fragile, dar scumpe. Un pastel Toison la bucată este 1,80 lei iar unul CretaColor 3,80lei. Seturile de la Toison le găsiţi aici.

Tot atunci de la pictorul mi-am luat un set de 12 pasteluri de la Reeves cu 14 lei, altă ţeapă. Pe net erau păreri bune despre ele, dar în raport cu Toison nu se ridică nici măcar la jumătatea valorii lor. Deci nu le recomand.

Îmi mai cunpărasem nişte creioane pastelate, am luat unul de la Lyra, o firmă bună. Am mai luat un liner, pentru peisajul cu apusul şi copacul mare, iar tot pentru asta am mai luat un marcăr tot Lyra, aveam nevoie de unul mai subţire.




 Am stat ceva vreme cu astea, iar prietenul meu mi-a facăt cea mai frumoasă surpriză. Mi-a luat pasteluri Faber Castell eu nici nu îndrăzneam să visez la ele pentru că erau prea scumpe. Dar raportul calitate preţ nu e strălucit, mai bine luaţi Toison, la Faber se cunoaşte profesionalismul firmei, adică pastelurile vin în cutie, iar pe capac sunt scrise numele tuturor nuanţelor din cutie, iar pastelurile au fiecare un număr pe ele, iar aşa identivici nuanţa. Asta ajută atunci când ai tutoriale, iar cel de acolo îţi explică ce trebuie să foloseşti după nunaţe. Totuşi sunt foarte bune, dar preţul destul de mare având în vedere că e şi transportul 20 de lei.



 
Prin imagini mai vedeţi ascuţitoarea Faber Castell care îşi merită fiecare bănuţ, e chiar foate bună şi merg ascuţite perfect creioanele pastel. O radieră plastică, e ceva mai eficientă decât una normală, plus că se curăţă singură. Iar ultimul este un tub de fixativ, pentru că după ce foloseşti pastelurile trebuie fixate, iar mulţi artişti folosesc fixative speciale pentru pasteluri, dar cel mai ieftin tub e 60 de lei, iar eu am dat 7 pe unul de păr de la Kaufland şi merge perfect. Majoritatea nu sunt de acord cu folosirea unui spray de fixare pentru că întunecă desenul, mie îmi place pentru că realizează un contrast frumos.

 Aveam şi p blendă de hârtie care presupunea că întinzi pastelurile cu ea, dar la mine nu merge. Prefer să întind cu degetul, ai dat cât pastel vrei tu, iar după poţi să îl întinzi sau nu, mie îmi place mai mult să le întind, dar la unele desene nu merge, de exemplu la pisică, pentru că strici desenul.
 Cam atât despre pasteluri, spec ca v-am fost de folos!

Asta e colecţia mea "întreagă".

Voi ce mai faceţi? Ce hobby-uri mai aveţi? Eu am văzut că am de treabă, am de completat o leapşă, mulţumesc Bia!

Zi frumoasă şi plină de zâmbete <3

Friday, 21 August 2015

Câteva coveruri noi plus încă ceva (^-^)

Hei, hei.
N-am mai făcut nişte coveruri de muuult, muult timp aşa că zilele astea m-a prins mood-ul de unul, două şi mai urmează. :))

O să mai las aici şi din cele vechi, iar în caz că vă place ceva, un share nu strică şi vă rămân datoare!

Buun, primul este un cover după The Neighbourhood, una dintre melodiile mele preferate de la ei: Say my name/Cry me a river. Urmează să mai fac încă vreo 2-3 de la ei, e una dintre trupele mele preferate. (:
Următorul este un cover după soundtrack-ul celebrului film (şi carte bineînţeles) "Sub aceeaşi stea", e printre cele mai inocente melodii pe care le cunosc. Birdy (tot printre preferatele mele), T-shirt. Nu am reuşit să găsesc o miniatură decentă la video, aşa că îmi cer scuze.
Iar la sfârşit câteva din cele vechi:
Iar la sfârşit un desen făcut tot în pasteluri cretate, o să fac o postare separată doar pentru ele şi o să explic tot ce ţine de ele şi o să pun şi poze. (:


Staţi prin preajmă pentru că urmează un "New in my library" destul de stufos, cred :))

Aştept şi sfaturi pentru tot ce am postat aici, iar critica e mereu constructivă. Aaa şi desenul a fost o idee fulgerătoare pentru că mi se făcuse dor de toamnă aşa că am pus la olaltă nişte apă, câţiva copaci şi un apus :)) E primul desen-record făcut doar într-o oră :o

În rest voi ce mai faceţi? Fiecare cu ce se mai ocupă şi ce vise mai aveţi?

Pupici şi îmbrăţisări (că mna, doar sunt fată) şi zile frumoase tuturor!

Saturday, 15 August 2015

Din desenele mele :3 ~ Some of my draws

Heii, după cererea publicului, am scanat desenele mele, care nu sunt multe şi nici foarte reuşite.

Hey ya, first of all let me tell you that I'm not a native english speaker, my english is just basical so if I do mistakes, please don't kill me,

Cele care sunt câte două, sunt în creioane. Cele din blocul cu spirală, sunt lucrate cu pasteluri cretate. Nici una din cele două modalităţi de desen nu sunt destul de exersate. Aşa că aici sunt desenele, am ales să le pun inclusiv pe cele nereuşite pentru că sunt făcute tot de mânuţa mea şi fiecare plecam de jos. Plus că nimeni nu e perfect.

Here are some of my first draws of my life, the ones with  2 draws in a picture are in pencils and the other ones are in chalk pastels and I love them!
Bărcuţele au fost primul meu desen în pasteluri.


Acesta a fost primul corp, real  desenat, un eşec total. În mare pare a fi Lana, dar e destul de greu să faci oameni.
No one is perfect and that's why I posted here my failures too because I thought it isn't fair to show only the good drawings. So here is my Lana del Rey big, big, very big failure. Is so hard to draw realistic people.
Am plecat de la un tutorial, iar la final m-am gândit să îi dau o notă de auteticitate, aşa că am încercat să-i fac să semene cu Munţii Bucegi.
I was watching a  video tutorial and then I wanted to do my draw a little bit more authentic so I made it to seem like the Bucegi Mountains.
 Există o mulţime de tutoriale uşoare pe net.
 Are so many easy tutorials out there.
Cam asta sunt toate desenele în pastel.
Hmm, there was all my chalk pastel drawings.





 Sweet Baymax

 Anime-ul din dreapta este făcut de către un coleg.
The anime girl is made by a classmate.
 O încercare de portret. Trebuia să fie Oliver Qween.
Here it is, another try of realistic drawings. I wanted to be Oliver Qween, but well is just another failure.





Cam astea sunt toate, aştept ceva păreri şi critică, pentru că până la urmă critica e cea mai constructivă!
Well, that's all for now, I'm waiting for your opinion and suggestion. See ya! :3

Voi ce mai faceţi, ce hobbyuri mai aveţi?

Monday, 10 August 2015

Cartea lui Enoh 2 (Recenzie) ~ Enoh`s book (Review) + Dominion

După cum am spus în postarea anterioară, vreau să-mi fac blogul bilingv, norocul meu este că am cine să mă ajute, pentru că vreau să traduc şi recenziile din urmă, iar asta cere timp mult, aşa că mulţumesc! Ajutor drăguţ (:

Mulţumesc celor de la librăria de cărţi online Libris.ro pentru şansa de a citi această carte.

Descriere: 
Enoh este un erou biblic destul de improbabil. Deşi Biblia însăşi dedică doar şase versete vieţii acestuia, în mare parte sub forma unei genealogii prozaice, unii intelectuali evrei din perioada celui de-al Doilea Templu au ajuns să îl considere o figură centrală din istoria sacră.Aceştia i-au atribuit un corp important de doctrine revelate şi l-au ridicat la un statut care echivala şi chiar concura cu cel al lui Moise.Ei au fost cei care au pornit o tradiţie ce a continuat să evolueze cu o vitalitate surprinzătoare până în Evul Mediu şi care a construit o provocare neîntreruptă pentru paradigma mozaică dominantă a iudaismului. Dintre toţi patriarhii biblici, Enoh, în profida originii sale obscure, s-a bucurat de una dintre cele mai ilustre reprezentări în mituri şi legende.

Recenzie:
Cartea tainelor lui Enoh sau 2 Enoh, nu este foarte diferită de Cartea lui Enoh, sau 1 Enoh.El este al 6-lea dupa Adam, fiu al lui Iared si străbunic pentru Noe.Înţelepciunea lui Enoh este mult peste a oricărui om din acea perioadă( celui de-al Doilea Templu), o cunoaştere care la făcut de-a dreptul remarcat până şi de Creator..Era aşa îndrăgit de Dumnezeul încât îngerii căzuţi în abisurile celui de-al doilea cer, se implorau de ajutorul său măcar rugându-se pentru ei. Enoh a fost luat de lângă familia sa de către Dumnezeu pentru a vedea toate tainele create de El: mişcările astrelor,  tot ceea ce este văzut şi nevăzut. Enoh, a trecut prin fiecare cer, a văzut cum îngerii păzesc cămările zăpezii în primul cer, cum îţi ispăşeau îngerii căzuţi trădarea în cel de-al doilea cer. Mărăţia cărţii este alcătuită din momentul şi felul în care Enoh este luat de către Arhanghelul Mihail şi dus înaintea Chipului Domnului.Ar fi fost mult mai plăcut dacă erau mult mai detaliate clasele de îngeri, de la îngerii de rând la serafimi, heruvimi, arhangheli şi tot aşa.Cu toate acestea, 2 Enoh este o adevărată cascadă de cunoştinţe ale întregului Divin.

Motive pentru a citi această carte:
Dacă atunci când auziţi ceva despre îngeri, vă roade măcar puţin curiozitatea, e cea mai bună metodă pentru a vă tăia setea de cunoaştere, pentru că Enoh 2 are tot ceea ce este esenţial despre aceste "fiinţe", de multe ori, uitate.
Dacă nu credeţi în existenţa îngerilor, puteţi citii cartea drept ficţiune pură sau poate să o luaţi ca o oportunitate să vă schimbaţi punctul de vedere.
Personal, cred că fiecare dintre noi şi-a pus măcar o dată întrebarea "Oare îngerii există?", iar această carte vine cu răspunsuri multe şi o prezentare a vieţii acestora.

Cartea mi-a fost oferită de librăria online Libris.ro, ţin să le mulţumesc încă o dată pentru această carte


Puteţi trece pe site-ul lor Libris.ro, luna aceasta au oferte bune şi o carte gratuită! 

Ca fapt divers, fiind la capitolul îngeri, vă recomand un serial, săptămâna aceasta o să-i fac o prezentare serioasă pentru că merită. Este vorba despre Dominion, aici aveţi link-ul de Imdb, este vorba despre dispariţia lui Dumnezeu, disperarea Arhanghelilor Mihail şi Gabriel de a-l aduce înapoi, lupta dintre cei doi, dominarea lumii şi ultima speranţă de izbândă a rasei umane, Alex, ales de către Arhanghelul Mihail să salveze lumea şi să restaureze pacea.


Enoh 2 Review

Thank you, Libris.ro online bookstore for offering me this awesome book.

Description:
Enoch is a improbable biblical hero .Althought the bible allows six verses of his life, largely as a genealogy prosaic, some hebrew intellectuals from the period of the Second Temple they came to consider him a central figure of the sacred history.They have assigned an important body of doctrine revealed and elevated him to a status equivalent and even compete with that of Moses.They were those who started a tradition that continued surprising vitality to evolve until the Middle Ages and has built a continuous challenge to the dominant paradigm of Judaism Mosaic.From all the biblical patriarchs, Enoch, despite his mysterious origins , he enjoyed one of the most illustrious representations in myths and legends.

Review:
Second Book of Enoch, or 2 Enoch, is not so different from The book of Enoch, or 1 Enoch.He is the 6th from Adam, son of Iared and grandfather of Noah.Enoch’s wise was beyond any other person’s wise in that period( The Second Temple), he was noticed by the God him self for his rightness.Because he was so loved by God even the fallen angels in the abyss of the second heaven are begging for praying for them.Enoch was taken from his family by the Creator to see his creations, to see the movements of the stars, to see everything is visible and invisible.Enoch went through every heaven, he saw the angels that protect the snow storehouses in the first heaven, how the fallen angels are punished for their sins, how was taken Enoch by the archangel Michael in front of God’s face.The book would have been better if the classes of the angels were a little bit more precise, from the usual angels to seraphims to cherubims to archangels.Overall, 2 Enoch is a truly waterfall of knowladge of the entire seen and unseen.

This book was given to me by the official sponsor of the blog, Libris.ro (online bookstore with a lot of sales). 

Thursday, 6 August 2015

Hăinuţă nouă, forţe noi şi poveşti de viaţă :3

Vă rog, nu daţi cu pietre!
Ştiu că timpul a trecut, iar blogul a rămas părăsit şi decazând continuu în blogroll-urile voastre, dar parcă timpul a trecut pe lângă mine. Au apărut pasiuni noi, în care m-am implicat, iar într-o dimineaţă m-am trezit că nu am timp destul pentru toate, aşa că trebuie să aleg şi până la urmă aşa am şi făcut. Mi se pare tragic că a trebuit să fac asta, viaţa-i dură, uneori. Mai jos e o poveste luuungă despre cum m-am lăsat dusă de val şi nu am realizat că am lăsat bloguşorul în urmă (tare, tare în urmă). Cred că doar cei înarmaţi cu putere o să o asculte (citească, ştiu) ceilalţi, cu mai puţină, puteţi sări la ultimul paragraf  :3

Drept cadou pentru blog sau mai bine spus "ofrandă de pace", i-am pus o hăinuţă nouă, care sper să vă placă. Ahh, mi-era aşa de dor să scriu şi e aşa de frumos cum degetele ştiu drumul singure pe tastatură.

Nu ştiu prin ce euforie, dar de Sf. Paşte am bătut toate rudele la cap cu oferta de la Cărtureşti la "Lecţia de Desen", cred că majoritatea celor interesaţi de subiect o ştiţi, un fel de "Biblie" a noţiunilor de bază pentru folosirea "academică" a unui creion, mare de nu-ţi încape în bibliotecă şi pufoasă de vreo 900 de pagini. La început mă speria, până într-o zi când doamna profesoară de desen ne-a pus să facem o farfurie pe care să desenăm ceva care să te ducă cu gândul rapid la Constanţa, pentru că venea ziua Europei. Dă-i şi pictează, nu din cine ştie ce pasiune, dar speram să-mi încheie media mai repede şi să lenevesc în ore, că la noi la desen e serios, ai desenat de 7, 7 ai, and so on. Măi, dar ce să vezi? Mi-a plăcut, când am văzut ce a putut să iasă din 3 culori şi o pensulă pe nişte ipsos, mi se umplea sufletul aşa că am mai făcut încă vreo câteva. La mine în clasă sunt mulţi care desenează, fiecare lucruri diferite, am nimerit frumos. Am picat eu admiterea la Liceul de Arte (voiam muzică, deşi nu studiasem la nivelul la care se preda acolo, am zis să mă înscriu, am picat cu 5.92, aveam nevoie de 6.00 să fiu admisă, am crezut că nu o să mă iert niciodată pentru asta, dar acum mulţumesc lui Dumnezeu că la câtă teorie muzicală aş fi mâncat acolo, ajungeam să displac să fac muzică), dar a meritat să vin aici să învâţ pe bune şi să fur meserie de la colegii care desenează o gamă largă de subiecte, de la anime-uri la sticla de pe bancă sau design vestimentar. Aşa, deci vine Sfântul Paşte şiiii "puf" apare o ofertă la "Biblia" desenului, fapt care se împleteşte perfect cu dorinţa de a încerca să iscălesc şi eu ceva artistic pe hârtie, după ce am făcut fifty-fifty cu sora mea am luat cartea. Imediat ajunsă cu ea acasă am tot făcut "wow" răsfoind paginile. Am luat creionul şi m-am apucat de treabă. Am desenat, desenat, desenat, în ore, în pauze, acasă, peste tot. După am auzit de "Pasteluri" într-un video pe youtube, următoarea zi mă tot documentam şi următorul pas a fost să merg la magazinul Pictor, de acolo mi-am luat primele creioane pastel. Acasă am realizat că n-am hârtia necesară pentru a le folosi, am aşteptat altă ocazie să-mi iau un bloc de desen, iar după câteva zile am primit din întâmplare o cutie de pasteluri adevărate, nu creioane. Pasteluri cretate, aproape că nu mai voiam să dorm, mă jucam cu ele ore întregi, dar dintr-o dată a venit ziua în care am realizat că totul trebuie moderat, că în acelaşi timp îmi plavce şă cânt, să scriu, să citesc, să învâţ şi că e greu să le faci pe toate aşa că te axezi pe ceva important pentru că visele merită sacrificii.
Da. Am un vis, unul mare de tot, un vis de fetiţă bleagă. Şi o să îl spun doar dacă mi se cere, l-a fel o să fac şi cu desenele, o să postez câteva, doar dacă lumea vrea.

Tot venind vorba de visuri (da, aşa e corect în contextul acesta), vreau să pun în mişcare proiectul "Pagini cu suflet pentru fiecare", dar asta  puţin mai diferit şi între noi, bloggeri întâi, dar asta doar dacă mai e cineva interesat.

Ştiu că am abandonat blogul, dar vreau să-l populez la loc. Mai e lume? Mai citeşte cineva poveştile unei puştoaice de 16 ani?

De-abia aştept să văd dacă mai e lume. Oh, în scurt timp voi face colţişorul acesta bilingv.

Las o melodie drăguţă, din ultima parte apărută din "Jocurile Foamei".
Zile frumoase, mi-a fost tare dor de voi!